Hoe kan ik een JPG of PNG omzetten naar een AI bestand?

Als je een ontwerp of afbeelding hebt in JPG- of PNG-formaat en je wilt deze bewerken in Adobe Illustrator, dan is het omzetten van het bestand naar een AI-bestand een essentiële stap. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel zullen we de stappen bespreken die je moet nemen om een JPG- of PNG-bestand om te zetten naar een AI-bestand.

Stap 1: Open Adobe Illustrator en maak een nieuw document aan

De eerste stap is om Adobe Illustrator te openen en een nieuw document aan te maken. Selecteer “File” in de menubalk en klik op “New”. Hier kun je het formaat en de instellingen van het nieuwe document bepalen. Je kunt ervoor kiezen om het document te maken met dezelfde afmetingen als het JPG- of PNG-bestand dat je gaat omzetten.

Stap 2: Importeer het JPG- of PNG-bestand in Adobe Illustrator

Selecteer “File” in de menubalk en klik op “Place”. Zoek vervolgens het JPG- of PNG-bestand dat je wilt omzetten en klik op “Place”. Het bestand wordt nu geïmporteerd in Adobe Illustrator en is zichtbaar op het artboard.

Stap 3: Traceer het JPG- of PNG-bestand

Selecteer het geïmporteerde JPG- of PNG-bestand op het artboard. Klik vervolgens op “Image Trace” in de menubalk en kies het type traceerinstelling dat je wilt gebruiken. Hier kun je kiezen uit verschillende traceermodi, zoals zwart-wit, grijswaarden of kleuren. Klik op “Preview” om te zien hoe het resultaat eruitziet.

Stap 4: Pas de traceerinstellingen aan

Als je niet tevreden bent met het resultaat van de traceerinstellingen, kun je deze aanpassen. Klik op “Advanced” om de instellingen voor traceermodus, hoeken, paden en ruis aan te passen. Pas de instellingen aan totdat je tevreden bent met het resultaat en klik op “OK”.

Stap 5: Sla het bestand op als een AI-bestand

Als het omzetten van het JPG- of PNG-bestand naar een vectorafbeelding is voltooid en je tevreden bent met het resultaat, kun je het bestand opslaan als een AI-bestand. Selecteer “File” in de menubalk en klik op “Save As”. Kies vervolgens “Adobe Illustrator” als het bestandstype en voer een naam in voor het bestand. Klik op “Save” om het bestand op te slaan als een AI-bestand.

Conclusie

Het omzetten van een JPG- of PNG-bestand naar een AI-bestand kan heel eenvoudig zijn als je deze stappen volgt. Adobe Illustrator heeft verschillende tools en functies waarmee je een afbeelding snel kunt omzetten naar een vectorafbeelding. Door het bestand om te zetten naar een AI-bestand, heb je meer mogelijkheden om het ontwerp aan te passen en te bewerken.

Vergelijkbare berichten